Nieuwe corona-ergernissen

Geschreven op: 24-04-2020
Delen:

Het normale leven stopt, de ergernissen van Jolan Toff raken juist in een stroomversnelling. Hij kan er ook lekker geërgerd over vertellen. Hier drie wellicht herkenbare nieuwe kvetches:

COMPLOTTHEORIEËN
Mensen die complottheorieën verkondigen op social media: de reeds bestaande angst en onzekerheid wordt alleen maar vergroot.

TAFEL OP STOEP
Mensen die een tafel midden op de stoep hebben gezet en gezellig zitten te kletsen zodat je over de weg moet lopen om anderhalve meter uit hun buurt te blijven.

OUWEHOEREN

Je staat buiten, in de kou, in de rij voor een winkel met een “twee-klanten-beleid”. Je ziet dat één van de klanten, nadat hij heeft afgerekend, eindeloos met de verkoopster zit te ouwehoeren. Ik vind dat men het in deze situatie zakelijk moet houden.

HONDEN
Ik ben er erg mee bezig mensen op minimaal anderhalve meter te passeren op straat. Velen zijn vooral op hun hond gefocust. Die trekt hard aan de lijn zodat ze uit koers raken en bijna tegen je op botsen.

CRIMINELEN
De zieke geest van criminelen die moeiteloos en bliksemsnel schakelen van het oplichten van mensen in gewone tijden naar het oplichten in coronatijden. Bijvoorbeeld door mondkapjes aan te bieden, die te laten betalen en niet te leveren.

BIBBLIOTHEEK
De Openbare Bibliotheek Amsterdam sloot als een van de eerste instellingen haar deuren. Waarom kan je er niet terecht om boeken af te halen of waarom bezorgt men de boeken niet thuis. Zeker in deze tijd waarin men door het vele binnen zitten vaak aangewezen is op het lezen van boeken.

ONZEKERHEID
Ik koop bij de bakker al jarenlang, eenmaal per week, zes halfjes gesneden volkoren. Dat deed ik ook júist op de dag dat heel Nederland hamsterde. Ik meende de ogen van de andere klanten in mijn rug te zien priemen vanwege mijn asociale gedrag.

TAALGEBRUIK.
Een deskundige zei op de televisie dat het een uitdaging is om de corona te bestrijden. Het is helemaal geen uitdaging het is een kut-klus.

DE BURGEMEESTERS VAN DE WADDENEILANDEN.
Zij vroegen aan de toeristen om nu niet te komen Er was immers nog niemand besmet daar. Ik begrijp het wel. Toch kan ik het niet hebben omdat dezelfde toeristen, als het de burgemeesters zomers wel uitkomt, miljoenen euro’s aan de economie bijdragen.

COFFEESHOPS
Op een middag rond 17.45 uur zag ik bij een coffeeshop een énorme rij staan. Ik kon dat niet plaatsen. Toen ik op Teletekst keek, zag ik dat de overheid had aangekondigd dat om 18.00uur alle coffeeshops dicht gingen. Ik ben, al zeg ik het zelf, altijd goed geïnformeerd. Opmerkelijk dat de veelal toeristen beter op de hoogte waren over DEZE Nederlandse regelgeving dan ik.

STRAAT- EN BALKONCONCERTEN.
Mensen die menen anderen te moeten amuseren met afschuwelijke vaak keiharde muziek. Als je dan ook nog in een woonblok woont, waar het geluid resoneert, kan dit oorverdovend zijn.

DESKUNDIGEN
De deskundigen op de televisie die je ziet genieten van hun “moment of fame”.

Ergernissen van andere redactieleden, die het toch net niet helemaal halen bij die van Jolan, die zich er professioneel in verdiept:

AFSTAND HOUDEN
In de supermarkt vroeg ik een man in de rij bij de kassa om afstand te houden,  hij negeerde mijn verzoek, kwam heel dicht bij mij staan. Ik liep weg en sloot me weer achteraan de rij. Zo was ik veel langer in de winkel dan de bedoeling was. 

GOED BEDOELDE SCHEMA’S
Ik wordt gek van de schema’s en roosters in de media, wanneer je moet sporten, ontspannen, aankleden, douchen, vroeg opstaan, routine aanhouden etc.

WORDT VERVOLGD…

Ontvang updates van Benjamin online

Via de email updates over nieuwe artikelen van de Benjamin online ontvangen? Laat je mailadres achter.
* Vereist veld

Ontvang Benjamin alerts zodra er wat nieuws geplaatst is.
Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden