Financiële hulp bij studeren

Geen recht op financiering of lening, kan JMW helpen?

Ik wil na het eerste jaar doorstuderen, maar heb geen recht op studiefinanciering of een studentenlening van DUO. 
Kan ik hiervoor bij JMW terecht?

JMW werkt samen met De commissie van vijf. Deze verstrekt rentevrije leningen aan joodse studenten, tot een maximum van € 6000 per jaar. Afbetaling begint twee jaar na afstuderen of beëindiging van de studie en zodra de student daartoe in staat is.

Wanneer kom je in aanmerking voor een lening van de Commissie van Vijf?

  • je volgt een opleiding aan een erkende onderwijsinstelling in Nederland
  • het betreft geen religieuze studie
  • je hebt het eerste jaar aantoonbaar afgerond met goed resultaat
  • begin je aan een tweede of een vervolgstudie, dan is van belang dat de opleiding je beroepsperspectief verbetert
  • studies aan een buitenlandse universiteit kunnen in aanmerking komen, indien de opleiding of het specialisme niet in Nederland wordt gegeven

Vul als eerste stap het aanvraagformulier in dat je hier kan downloaden (for the student loan form in English, click here) en stuur het naar spreekuur@joodswelzijn.nl. Na een beoordeling volgt dan mogelijk een intake gesprek met een maatschappelijk werker van JMW als ondeerdeel van de aanvraagprocedure. Jaarlijks is er een evaluatie in verband met de vervolgaanvraag.

Ben je geïnteresseerd? Wij helpen je graag investeren in jouw toekomst. Met deze extra steun hebben wij al honderden studenten geholpen. Zij studeerden bijna allemaal af en kregen veelal een baan, waarmee zij de lening zelf kunnen terugbetalen. En met dat geld helpen wij weer nieuwe studenten.