Veerkrachtig ouder worden

Veerkrachtig ouder worden

Raar begrip eigenlijk, ouder worden. Dat doen we toch allemaal, ieder moment van de dag. Maar soms bereik je een moment dat het merkbaar wordt en je met nieuwe omstandigheden geconfronteerd wordt. Misschien kan je minder doen in het huishouden, of de trap niet meer goed opkomen, of raak je meer geïsoleerd. Of gaan er andere dingen spelen. Ook voor diegenen die ouders, andere familieleden of partners bijstaan, verandert er veel. Maar er zijn steeds meer manieren om langer zelfredzaam te blijven en kansen om gesteund te worden in het helpen van anderen.  

Praktische hulp

Met behulp van vrienden of familie, of anderen in je omgeving, lukt het vaak om in grote mate zelfstandig te blijven. Dit hoeft niet in alle gevallen zo te zijn en dan is het prettig om extra hulp van buitenaf te krijgen. Vaak zijn er hele praktische problemen waarvoor een oplossing gevonden moet worden, of het nu gaat om hulp thuis, boodschappen doen, contacten leggen en nog veel meer. JMW helpt daarbij op vele verschillende manieren. Onze hulpverleners helpen bijvoorbeeld een WMO-indicatie aan te vragen die onder meer nodig is om van de gemeente een traplift te krijgen. Ook zijn er vrijwilligers die via JMW steun kunnen geven die niet onder zorg valt zoals met het komen van a naar b.

welzijn en gezondheid

Ouderenadviseur

Zowel voor degenen die ouder worden als voor naasten die voor hen zorgen, mantelzorgers, heeft JMW in Amsterdam een ouderenadviseur. Deze ouderenadviseur kan op gezette tijden geraadpleegd worden bij Lev, het ontmoetingscentrum voor alle 60+ plussers met een Joodse achtergrond en/of partners.

Tot 120..

Dat is de traditionele Joodse gelukwens, maar dat is slechts voor weinigen weggelegd. Er zijn veel redenen om je op een gegeven moment voor te bereiden op wat gaat komen, na te denken over de uitvaart bijvoorbeeld. JMW heeft een gids opgesteld die de laatste levensfase vanuit een Joods perspectief behandelt. Uiteraard zijn onze medewerkers ook beschikbaar om hierover te praten. Bekijk onderstaande dienst om de gids te downloaden. Gedrukte exemplaren zijn in beperkte oplage tevens gratis te verkrijgen.

Bekijk onze diensten

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden