Psychische gezondheid

Psychische gezondheid

Gevoelens van eenzaamheid, stress, depressie en andere mentale uitdagingen zijn niemand helemaal vreemd. Wacht niet te lang als je hiermee te maken hebt en schroom niet om contact op te nemen met de hulpverleners van JMW. Zij luisteren naar je en helpen je verder in een vertrouwde omgeving en, waar toepasselijk, met de kennis die ze hebben over je achtergrond. 

Eenzaamheid 

Helaas hebben in Nederland relatief veel Joden last van eenzaamheid, vooral de generatie die voor of tijdens de oorlog geboren is. Maar ook voor jongeren is eenzaamheid een probleem dat het levensgeluk kan aantasten. Dat wil niet meteen zeggen dat je in een sociaal isolement zit, maar wel dat je je eenzaam, of bijvoorbeeld niet begrepen of niet geaccepteerd voelt. JMW kan daar op verschillende manieren mee helpen. Neem contact op met onze hulpverleners of kijk naar de activiteiten die we hebben om Joodse contacten op te doen. 

Op de Eenzaamheidsschaal scoren Joden (en dan vooral degenen geboren tussen 1925 en 1944) veel hoger dan het Nederlands gemiddelde. (Demografische onderzoek onder Joden in Nederland, 2009) 

Stress, depressie en andere klachten 

School, werk, familie, gewoon de opeenstapeling van alledaagse beslommeringen of andere bronnen, iedereen kan met stress te maken krijgen. Ook somberheid en depressie kennen vele oorzaken, maar kunnen ook uit het niets opdoemen. We weten niet altijd waartoe we het moeten herleiden. Herkennen dat je ergens mee zit is de eerste stap en weten dat er hulp is, bij JMW of elders, is een belangrijke tweede stap om er iets aan te doen. Neem daarom contact op met een medewerker van JMW om hierover te praten en denk ook eens aan groepsgesprekken met lotgenoten.  

Negeer je mentale druk niet 

Neem contact op met een hulpverlener van JMW om te praten als je ergens last van hebt en kijk of je baat hebt bij bijvoorbeeld het meedoen aan activiteiten of het praten met lotgenoten onder begeleiding van een hulpverlener van JMW. 

Bekijk onze diensten

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden