Informatie en advies

Bij Lev kunt u terecht voor vragen over maatschappelijke voorzieningen en instellingen. De medewerkers van Lev zullen zo veel mogelijk uw vragen beantwoorden. 

Telefooncirkel

Deelnemen
Alle alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen met een Joodse achtergrond die behoefte hebben aan dagelijks contact kunnen deelnemen. Woont u alleen en vindt u het prettig om iedere ochtend iemand te spreken? Doe dan mee aan de Telefooncirkel. Neemt u niet op? Dan komt er meteen iemand kijken of er iets aan de hand is. JMW heeft een telefooncirkel opgezet speciaal voor Joodse ouderen die zelfstandig wonen. Iets voor u?

Zo werkt het:

  • Een telefooncirkel bestaat uit ouderen en vrijwilligers.
  • U wordt iedere ochtend op hetzelfde tijdstip gebeld door een vrijwilliger.
    Ook op de jomtov-dagen en zon- en feestdagen.
  • Elke deelnemer geeft twee sleuteladressen op. Dit zijn bij voorkeur personen die in de buurt wonen, zoals buren, familie of kennissen.
  • Neemt u de telefoon niet op? Dan komt de vrijwilliger in actie. De vrijwilliger neemt contact op met het sleuteladres; deze zal bij u komen kijken of er iets aan de hand is.

Kosten
De telefooncirkel is gratis.
Interesse om deel te nemen of heeft u vragen? U kunt contact opnemen met Wilma Driessen via activiteiten@joodswelzijn.nl of 06-12202386.

Ouderenadviseur

Heeft u vragen over praktische zaken in verband met ouder worden? Wilt u weten waar u moet zijn voor een aanpassing aan uw woning? Of bent u mantelzorger en heeft u vragen? De ouderenadviseur denkt met u mee en geeft informatie en advies. De ouderenadviseur kan ook bij u langskomen.  Heeft u vragen of wilt u advies neem contact op met Yvonne Houweling via y.houweling@joodswelzijn.nl of 06-12507109.