Kindertransportfonds

Kindertransportfonds

Claims Conference – Kindertransportfonds 

Het Kindertransportfonds staat open voor slachtoffers van de Nazi-vervolging die aan de volgende criteria voldoen: 

  • Kinderen die onder de 21 jaar waren en in een transport reisden om aan vervolging door de Duitsers te ontkomen. Het transport werd niet door de Duitse overheid georganiseerd en de kinderen reisden zonder hun ouders. 
  • Zij werden getransporteerd vanuit het Duitse Rijk of vanuit gebieden die door de Duitsers waren geannexeerd of bezet. 
  • Het transport vond plaats tussen 9 november 1938 en 1 september 1939, of was goedgekeurd door de Duitse autoriteiten en vond plaats na 9 november 1938, maar voor 1 september 1939. 
  • Alleen mensen die zelf deelnamen aan de transporten kunnen een aanvraag indienen. Echtgenoten, kinderen of nabestaanden zijn voor dit fonds uitgesloten. 

Het bestaat uit een eenmalige betaling van € 2.500,-. Het ingevulde formulier kun je door een hulpverlener in een kantoor van JMW laten afstempelen ter verifiëring van jouw identiteit. 
Voor informatie, hulp bij het invullen van het formulier en afstempelen van het formulier kunt je JMW tijdens het spreekuur bellen om een afspraak te maken. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Claims Conference. Daar kun je ook het aanvraagformulier downloaden. Je kunt de privacyverklaring van de Claims Conference hier lezen: www.claimscon.org/about/privacy-policy/ 

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden